Keddi könyvajánló ezúttal Kolutácz Judittól:

 

                                             

Wallace,Kathryn: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük

Gemma éppen csak egyben tartja az életét: egyedülálló anya, mindjárt betölti a 40-et, és a hétéves lánya egy kegyetlenül pontos rajzon a melleit valahol a térde környékén ábrázolja, kilencéves fiának pedig még mindig a „NEM” a kedvenc szava.
Amikor Gemma újdonsült szomszédja, Becky azt javasolja, hogy kezdjen el újra randizni, Gemmának komoly önuralomra van szüksége, hogy ne röhögje képen.
De Becky nagyon meggyőző tud lenni, és Gemma hamarosan ott találja magát zsonglőrködve egy teljes munkaidős állásban, az iskolatársak egyre örültebb igényeket támasztó anyukáinak Facebook-csoportjában és az új randizás világának trükkös etikettjében.
Ha ez nem lenne elég, Gemmának valahogy kezelnie kell a vonzódását a lánya tanárához, Tomhoz.
Ez hosszú évnek ígérkezik, amiben Gemma és Becky egy nagyon fontos leckét kap az élettől: nem kell tökéletes anyának lenned, bőven megfelel, ha elég jó vagy.

Kathryn Wallace első regényeben minden anya könnyedén magára ismerhet. Egy kihagyhatatlan, vidám és kedves történetben, amely a megjelenést követően azonnal az Amazon sikerlistájának élére ugrott, és most végre elérkezett a magyar olvasókhoz is.

Ha szeretne egy nyílt, őszinte és egészen szórakoztató könyvet olvasni a szülői lét valódi mibenlétéről, akkor ezt az írást el kell olvasnia!

 

 

                      

            Keddi könyvajánló Winternitz Dórától:

               Winston Graham : Ross Poldark - A Poldark család 1.

Winston Graham nagyívű családtörténete mindmáig magával ragadja az olvasókat. A regény történelmi hangulata erős,
kiváló a korszakrajz, és lebilincselőek az események .

Az amerikai függetlenségi háború vérzivatarából szülőföldjére, Cornwallba hazatérő főhős alig várja, hogy viszontláthassa szeretteit. Öröme nem sokáig tart: édesapja meghalt, a családi birtok ebek harmincadjára jutott, kedvese eljegyezte magát Ross unokatestvérével, Francis Poldarkkal. A környék keservesen tengődő bányászai és gazdálkodói iránti együttérzése azonban arra indítja Poldarkot, hogy magához vegyen egy vásártéri csetepatéból megmentett, kiéhezett teremtést - ezzel a cselekedetével pedig végérvényesen megváltoztatja életüket . Kettejük története nem egy nagy, romantikus szerelem, hanem egy évek alatt kialakuló, folyamatosan mélyülő társulás. Talán Demelza az, aki jobban szereti a másikat, de itt még nincsenek ebből gondok. Kifejezetten szívderítő, ahogy egymásba kapaszkodnak és elkezdenek közös életet építeni maguknak.
A Poldark család több kötetnyi regényfolyam , néhány éve készült belőle egy sikeres sorozat, amit már magyarul is lehet követni.
Sokan szeretik, így a Könyvmolyképző belevágott a regénykiadásba is . Az első kötetet már megtalálhatják Olvasóink nálunk is.

Keddi könyvajánló Csomborné Predács Katalintól:

Guillaume Musso: VISSZAJÖVÖK ÉRTED

Ethan, harmincas pszichiáter, gazdag, híres, jóképű. A siker azonban nem adta könnyen magát. Ethan Boston egyik szegénynegyedében nőtt fel, és napról napra elégedetlenebb volt az életével. Huszonharmadik születésnapján döntő lépésre szánta el magát; egy New York-i kiruccanáson kilépett addigi életéből, egy forgalmas utca sarkán örökre eltűnt barátja és menyasszonya szeme elől…
Tizenöt évvel később Ethan szédelegve ébred manhattani luxusjachtján. Egy ismeretlen, vörös hajú nő fekszik mellette. Ezzel kezdetét veszi egy rémálomszerű nap… amelynek a végén egy kórházi műtőasztalon találja magát, három pisztolygolyóval a testében. Vajon elkerülhető az elkerülhetetlen?
Guillaume Musso Franciaország egyik legsikeresebb kortárs írója. Nem véletlenül nevezik „a francia Coelho”-nak. A Visszajövök érted! páratlan utazás – némi ezoterikus felhanggal. Finom humorú, fordulatos, és az élet szépségébe vetett hittel teli regényét bátran ajánlom a két lábbal a földön álló olvasóknak is.
További regényei könyvtárunkban: Ott leszel?; És azután; Central park; Az angyal hív

 

Keddi könyvajánló Csomborné Predács Katalintól:

 Anne Jacobs:

 

A VILLA

Egy úriház. Egy nagy hatalmú család. Egy sötét titok…
Augsburg, 1913. Fiatal árvaházi lány érkezik Johann Melzer textilgyár-tulajdonos villájába. Marie-t konyhalánynak veszik fel a pazar palotába; öntudatos viselkedésével hamar kihúzza a gyufát, ugyanakkor a ház asszonyának védelmét élvezi. Senki nem tudja, miért.
Léha diákévei után hazatér a villába Paul Melzer, a család sármos tékozló fiúja, aki hirtelen szerelemre lobban Marie iránt. Bár a lányt is magával ragadja a szenvedély, tisztában van vele, hogy úr és szolga kapcsolata mindig fájdalmas véget ér, így kikosarazza a férfit. Katharina, a legfiatalabb, lázadó Melzer sarj is pártfogásába veszi Marie-t, akiből hamarosan komorna lesz.
Johann Melzer azonban egyáltalán nem nézi jó szemmel Marie tündöklését. A múlt kísért, a szigorú családfő pedig képtelen szembenézni az igazsággal...
Anne Jacobs izgalmas romantikus regénye egy gazdag család és a cselédség mindennapjaiba enged betekintést. Az 1910-es évek Német- és Franciaországába kalauzol bennünket, Picasso és a modern művészet, a vad és mély érzéki szerelem korába, amikor már küszöbön az I. világháború.

Keddi könyvajánló Csomborné Predács Katalintól:

2019.11.26.

Donna Tartt:
 
A TITKOS TÖRTÉNET

Donna Tartt neve nem ismeretlen az olvasóink előtt. Az aranypinty című Pulitzer-díjas regénye világsiker lett, 2014-ben az év könyvének választották. A könyv adaptációjából készült Warner Bros.-film napjaink egyik nagy mozisikere.
Ezúttal az amerikai írónő első regényét ajánlom olvasóink figyelmébe, amely 1992-ben világhírűvé tette.

Öten voltak. Megközelíthetetlen, titokzatos kis csoport a vermonti egyetemen. Ebbe az elit társaságba csupán egyetlen új diáknak sikerül bejutnia, a feltörekvő Richard Papennek. Ő beszéli el évekkel később a csoport titkos történetét. A különös ifjak megszállott professzoruk hatására nemcsak tanulják, át is élik az ókori görög kultúrát, az ősi vallást, a mámoros orgiákat és a véráldozatot. De amikor megszegik a társadalmi és erkölcsi törvényeket, átlépik a határokat, életük örökre megváltozik. Saját bőrükön tapasztalják, hogy nem ölni nehéz, hanem tovább élni.
Hogyan folyik egymásba elfojtott és megélt szerelem, szabadság és lelkifurdalás, álom és valóság, élet és halál? Donna Tartt könyve bűnügyi regény, a lélek rezdüléseit boncolgató finom olvasmány, mulattató és szívbe markoló
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Keddi könyvajánló Csomborné Predács Katalintól!

 

Anna Ekberg:

 

KÉTSÉG

Az Animus Kiadó új krimisorozatot indított Sárga könyvek néven, amelyek attól különböznek a skandináv krimiktől, hogy kevésbé borongósak és véresek. E sorozat egyik kötete a Kétség. Anna Ekberg írói álnév, egy férfi szerzőpárost takar, akik korábban már számos forgatókönyvet írtak.
Louise ​boldogan él Joachimmal, író szerelmével Christianso szigetén, ahol egy kis kávézót vezet. Egy nyári napon megjelenik náluk egy férfi, és azt állítja, hogy Louisét valójában Helenének hívják, és az ő felesége. A nő teljesen értetlenül áll a helyzet előtt, ami a férfi makacssága miatt kissé elmérgesedik, ezért a rendőrséget is kihívják. A folytatásban egy nagyon szövevényes, izgalmas történet bontakozik ki családról, pénzsóvárságról, hazugságokról, gyilkosságról és szerelemről.
A könyv végig olvasmányos és fordulatokban gazdag, sok tekintetben túltesz egy szokványos skandináv krimin. Az írópáros ügyesen szerkesztett krimijében Joachim és Helene történetszála is egyformán izgalmas. Míg Joachim sötét lebujokban, kétes alakok között próbálja felderíteni az igazságot, Helene a saját háza táján kutakodik, hogy megtudja, kicsoda is valójában, és mit akarnak tőle azok az emberek, akik a családjának hívják magukat. Ilyen vagy olyan módon, de minden esemény ugyanazon bűnügyi szálhoz fűződik, nincsenek felesleges, sallangos mellékszálak. Joachim és Helene két külön szálon nyomoznak, de ezek természetesen majd összeérnek.

Nem egy ponton beteg és kegyetlen a történet, de akik szeretnek kissé elidőzni egy-egy eseményen, akik szeretnek belelátni a szereplők fejébe, azoknak garantáltan izgalmas olvasmány lesz a Kétség.