Keddi könyvajánló Csomborné Predács Katalintól:

 BERNÁTH CSILLA:

Horgolt mesék Zölderdőből

Különleges könyv került a könyvtár állományába. Horgolókönyv a felnőtteknek és mesekönyv a gyerekeknek - egyben. Az igényes kivitelű, a munkafázisokat apró részletességgel leíró nagyon jól áttekinthető szakkönyv azoknak a felnőtteknek (szülőknek, nagyszülőknek) ad játékötleteket, akik jó kézügyességgel, idővel és türelemmel rendelkeznek. (Sajnos elengedhetetlen némi horgolási gyakorlat, csak hogy értsék az ilyen kifejezéseket, mint magic ring, kúszószem, félpálca stb.)
Az erdő és a mező állatai elevenednek meg először a könyv lapjain, majd az ügyes kezeknek köszönhetően a gyerekek játékbirodalmában, mert „ahol a fonal véget ér, ott kezdődik a játék.”

Minden figurához tartozik egy kedves kis mese is. Ahogy Lázár Ervin hőseinek a Négyszögletű kerek erdő, úgy Csilla állatkáinak a Zölderdő nyújt védelmező otthont. A Zölderdőben az Erdők Kicsiny Tündérkéje kalauzol bennünket. Ő mutatja be az itt élő állatokat, Schnell Tamás (TomQuick Fotográfia) pedig a fotóin megjeleníti azokat: a vadmacskát, a vadmalacot, a mosómedvét, a mackót, az egeret, a rókát, a sünit, a mókust, a nyuszikat, az őzgidát és az unikornist.

Hogy kerül unikornis a zölderdőbe? A könyvben erre is fény derül!