Keddi könyvajánló Csomborné Predács Katalintól!

 

Anna Ekberg:

 

KÉTSÉG

Az Animus Kiadó új krimisorozatot indított Sárga könyvek néven, amelyek attól különböznek a skandináv krimiktől, hogy kevésbé borongósak és véresek. E sorozat egyik kötete a Kétség. Anna Ekberg írói álnév, egy férfi szerzőpárost takar, akik korábban már számos forgatókönyvet írtak.
Louise ​boldogan él Joachimmal, író szerelmével Christianso szigetén, ahol egy kis kávézót vezet. Egy nyári napon megjelenik náluk egy férfi, és azt állítja, hogy Louisét valójában Helenének hívják, és az ő felesége. A nő teljesen értetlenül áll a helyzet előtt, ami a férfi makacssága miatt kissé elmérgesedik, ezért a rendőrséget is kihívják. A folytatásban egy nagyon szövevényes, izgalmas történet bontakozik ki családról, pénzsóvárságról, hazugságokról, gyilkosságról és szerelemről.
A könyv végig olvasmányos és fordulatokban gazdag, sok tekintetben túltesz egy szokványos skandináv krimin. Az írópáros ügyesen szerkesztett krimijében Joachim és Helene történetszála is egyformán izgalmas. Míg Joachim sötét lebujokban, kétes alakok között próbálja felderíteni az igazságot, Helene a saját háza táján kutakodik, hogy megtudja, kicsoda is valójában, és mit akarnak tőle azok az emberek, akik a családjának hívják magukat. Ilyen vagy olyan módon, de minden esemény ugyanazon bűnügyi szálhoz fűződik, nincsenek felesleges, sallangos mellékszálak. Joachim és Helene két külön szálon nyomoznak, de ezek természetesen majd összeérnek.

Nem egy ponton beteg és kegyetlen a történet, de akik szeretnek kissé elidőzni egy-egy eseményen, akik szeretnek belelátni a szereplők fejébe, azoknak garantáltan izgalmas olvasmány lesz a Kétség.