Keddi könyvajánló Csomborné Predács Katalintól:

2019.11.26.

Donna Tartt:
 
A TITKOS TÖRTÉNET

Donna Tartt neve nem ismeretlen az olvasóink előtt. Az aranypinty című Pulitzer-díjas regénye világsiker lett, 2014-ben az év könyvének választották. A könyv adaptációjából készült Warner Bros.-film napjaink egyik nagy mozisikere.
Ezúttal az amerikai írónő első regényét ajánlom olvasóink figyelmébe, amely 1992-ben világhírűvé tette.

Öten voltak. Megközelíthetetlen, titokzatos kis csoport a vermonti egyetemen. Ebbe az elit társaságba csupán egyetlen új diáknak sikerül bejutnia, a feltörekvő Richard Papennek. Ő beszéli el évekkel később a csoport titkos történetét. A különös ifjak megszállott professzoruk hatására nemcsak tanulják, át is élik az ókori görög kultúrát, az ősi vallást, a mámoros orgiákat és a véráldozatot. De amikor megszegik a társadalmi és erkölcsi törvényeket, átlépik a határokat, életük örökre megváltozik. Saját bőrükön tapasztalják, hogy nem ölni nehéz, hanem tovább élni.
Hogyan folyik egymásba elfojtott és megélt szerelem, szabadság és lelkifurdalás, álom és valóság, élet és halál? Donna Tartt könyve bűnügyi regény, a lélek rezdüléseit boncolgató finom olvasmány, mulattató és szívbe markoló