Kanizsai Dorottya Múzeum és Könyvtár

Mohácsi Jenő Városi Könyvtár Intézményegység küldetésnyilatkozata

Küldetésnyilatkozat:

„A feladatunk annak biztosítása, hogy senki ne menjen el úgy a könyvtárból, hogy ne vigyen el magával valamit a kezében, a fejében, vagy a szívében, legyen az egy könyv, egy információ, vagy egy kellemes érzés.” (Stephanie Holman, Indiana, Monroe Megyei Könyvtár).

A Mohácsi Jenő Városi Könyvtárnak feladata, hogy senki ne menjen el úgy a könyvtárból, hogy ne vigyen el magával valamit a kezében, a fejében, vagy a szívében, legyen az egy könyv, egy információ, vagy egy kellemes érzés. Azaz mindenki számára biztosítsa az információhoz való szabad hozzáférést a kultúra, a tudomány, és gazdaság minden területén. Őrzi és ápolja könyv – és könyvtárkultúrához kapcsolódó értékeket. Biztosítja más könyvtárak adatbázisainak elérését, az Internet használatát. Szolgáltatásaival, sokszínű irodalmi és kulturális programjaival és a gazdag kulturális és történelmi hagyományokkal rendelkező kisváros helyismereti gyűjteményének gazdagításával, feltárásával őrzi és megjeleníti a sajátos Mohácsi arculatot.

Jövőkép:

A Mohácsi Jenő Városi Könyvtárat a jövőben úgy képzeljük el…
A Mohácsi Jenő Városi Könyvtár az elkövetkező években is vezető szerepet kíván betölteni az információs szolgáltató intézmények között. Megőrizve hagyományos könyvtári funkcióit, teret hódít az elektronikus tájékoztatásban is.
Korszerű gyűjteménnyel és szolgáltatásokkal rendelkezik majd, így megfelelő háttere lesz az élethosszig tartó tanulásnak, a szabadidő hasznos eltöltésének.
A hátrányos helyzetű emberek is egyenlő eséllyel vehetik majd igénybe szolgáltatásait.
Közösségépítő, valóságos és virtuális közösségi tér lesz a könyvtár, melyet barátságos környezet és légkör jellemez majd.
Továbbra is együttműködik a város, a térség és a régió könyvtárosaival, jó kapcsolatát tovább erősíti a társintézményekkel, civil és szakmai szervezetekkel.
Elhivatott és sokoldalú könyvtárosai elnyerik a méltó helyüket a társadalomban.

Mohács, 2016. november 22.

                                                                                  Schmidt – Kovács Diána

                                                                                              könyvtárvezető