A könyvtár használat feltételei

- védettségi igazolvánnyal rendelkezőket tudunk fogadni, és ezt fényképes igazolvánnyal igazolni is kell a bejáratnál.
- 18 év alatti kiskorúakat védettségi igazolvánnyal rendelkező szülővel (illetve akivel a szülő megbízza a kíséretet : nagyszülő, rokon) fogadunk.
KÉRJÜK ERRE KÉSZÜLJENEK FEL ÉS TANÚSÍTSANAK EGYÜTTMŰKÖDŐ MAGATARTÁST!
A védettségi igazolványt minden alkalommal hozzák magukkal!
- maszk használata a könyvtári terekben kötelező mindenki számára! Kézfertőtlenítést ajánljuk a bejáratnál!
- az 1. emeleti olvasószolgálati térben egy időben 4 olvasó tartózkodhat, az előtérben valamint a földszinten biztosítunk várakozásra alkalmas tereket. A földszinti folyóirat olvasóban 1 fő tartózkodhat egy időben, az informatika teremben 2 fő. Az ifjúsági olvasóban 5 fő tartózkodhat egy időben, a mesekuckóban 1 család.
- a 1,5 m távolságtartást egymástól továbbra is kérjük betartani, természetesen családok esetében ezt nem várjuk el.
- változatlanul kérjük a könyvek otthoni karanténba tételét min. 48 órára!
- kérjük az elmaradt tagdíjak befizetését!
- védettségi igazolvánnyal nem rendelkező olvasóinknak átmenetileg biztosítjuk a könyvkapu szolgáltatásunkat, azaz időpont egyeztetéssel továbbra is kérhetnek konkrét vagy ránk bízva szabadon könyveket!
- megkérjük azokat az olvasóinkat, akik betegséget - rosszul létet észlelnek magukon maradjanak távol a könyvtár személyes használatától!

Kanizsai Dorottya Múzeum és Könyvtár

Mohácsi Jenő Városi Könyvtár Intézményegység küldetésnyilatkozata

Küldetésnyilatkozat:

„A feladatunk annak biztosítása, hogy senki ne menjen el úgy a könyvtárból, hogy ne vigyen el magával valamit a kezében, a fejében, vagy a szívében, legyen az egy könyv, egy információ, vagy egy kellemes érzés.” (Stephanie Holman, Indiana, Monroe Megyei Könyvtár).

A Mohácsi Jenő Városi Könyvtárnak feladata, hogy senki ne menjen el úgy a könyvtárból, hogy ne vigyen el magával valamit a kezében, a fejében, vagy a szívében, legyen az egy könyv, egy információ, vagy egy kellemes érzés. Azaz mindenki számára biztosítsa az információhoz való szabad hozzáférést a kultúra, a tudomány, és gazdaság minden területén. Őrzi és ápolja könyv – és könyvtárkultúrához kapcsolódó értékeket. Biztosítja más könyvtárak adatbázisainak elérését, az Internet használatát. Szolgáltatásaival, sokszínű irodalmi és kulturális programjaival és a gazdag kulturális és történelmi hagyományokkal rendelkező kisváros helyismereti gyűjteményének gazdagításával, feltárásával őrzi és megjeleníti a sajátos Mohácsi arculatot.

Jövőkép:

A Mohácsi Jenő Városi Könyvtárat a jövőben úgy képzeljük el…
A Mohácsi Jenő Városi Könyvtár az elkövetkező években is vezető szerepet kíván betölteni az információs szolgáltató intézmények között. Megőrizve hagyományos könyvtári funkcióit, teret hódít az elektronikus tájékoztatásban is.
Korszerű gyűjteménnyel és szolgáltatásokkal rendelkezik majd, így megfelelő háttere lesz az élethosszig tartó tanulásnak, a szabadidő hasznos eltöltésének.
A hátrányos helyzetű emberek is egyenlő eséllyel vehetik majd igénybe szolgáltatásait.
Közösségépítő, valóságos és virtuális közösségi tér lesz a könyvtár, melyet barátságos környezet és légkör jellemez majd.
Továbbra is együttműködik a város, a térség és a régió könyvtárosaival, jó kapcsolatát tovább erősíti a társintézményekkel, civil és szakmai szervezetekkel.
Elhivatott és sokoldalú könyvtárosai elnyerik a méltó helyüket a társadalomban.

Mohács, 2016. november 22.

                                                                                  Schmidt – Kovács Diána

                                                                                              könyvtárvezető