A könyvtár használat feltételei

- védettségi igazolvánnyal rendelkezőket tudunk fogadni, és ezt fényképes igazolvánnyal igazolni is kell a bejáratnál.
- 18 év alatti kiskorúakat védettségi igazolvánnyal rendelkező szülővel (illetve akivel a szülő megbízza a kíséretet : nagyszülő, rokon) fogadunk.
KÉRJÜK ERRE KÉSZÜLJENEK FEL ÉS TANÚSÍTSANAK EGYÜTTMŰKÖDŐ MAGATARTÁST!
A védettségi igazolványt minden alkalommal hozzák magukkal!
- maszk használata a könyvtári terekben kötelező mindenki számára! Kézfertőtlenítést ajánljuk a bejáratnál!
- az 1. emeleti olvasószolgálati térben egy időben 4 olvasó tartózkodhat, az előtérben valamint a földszinten biztosítunk várakozásra alkalmas tereket. A földszinti folyóirat olvasóban 1 fő tartózkodhat egy időben, az informatika teremben 2 fő. Az ifjúsági olvasóban 5 fő tartózkodhat egy időben, a mesekuckóban 1 család.
- a 1,5 m távolságtartást egymástól továbbra is kérjük betartani, természetesen családok esetében ezt nem várjuk el.
- változatlanul kérjük a könyvek otthoni karanténba tételét min. 48 órára!
- kérjük az elmaradt tagdíjak befizetését!
- védettségi igazolvánnyal nem rendelkező olvasóinknak átmenetileg biztosítjuk a könyvkapu szolgáltatásunkat, azaz időpont egyeztetéssel továbbra is kérhetnek konkrét vagy ránk bízva szabadon könyveket!
- megkérjük azokat az olvasóinkat, akik betegséget - rosszul létet észlelnek magukon maradjanak távol a könyvtár személyes használatától!

Keddi könyvajánló Csomborné Predács Katalintól

2019.10.15.


V. Kulcsár Ildikó:
 
Anyák, nagyik és más szent őrültek

V. Kulcsár Ildikó, a „nőklapjás” írónő könyvei könyvtárunkban is töretlen népszerűségnek örvendenek. Ha egy olvasónk „mindig táskában levő” könyvre vágyik, amelyet fellapozhat a rövid ebédidőben, utazás közben vagy az elalvás előtti 5-10 percben – mert kb. ennyi jut a nap végén olvasásra, és kiesik a kezünkből a legjobb krimi is –, akkor biztosan ajánlok az ő könyvei közül is egyet. Írásaiban tükröt tart elénk. Belenézve hol lelkesen bólogatunk, hol sírunk vagy nevetünk. Mert rólunk szól, az életünkről, a hétköznapjainkról. Ez a könyve is ( a tizenkettedik) mi másról szólhatna, mint anyákról, nagymamákról és más szent őrültekről: a rohanó mindennapjainkról, melyekben mindig van valami különleges. És amelyből kiderül, hogy „még mindig mi, nők oldjuk meg a legkacifántosabb helyzeteket is a rajongva szeretett családunkban”.