A könyvtár használat feltételei

- védettségi igazolvánnyal rendelkezőket tudunk fogadni, és ezt fényképes igazolvánnyal igazolni is kell a bejáratnál.
- 18 év alatti kiskorúakat védettségi igazolvánnyal rendelkező szülővel (illetve akivel a szülő megbízza a kíséretet : nagyszülő, rokon) fogadunk.
KÉRJÜK ERRE KÉSZÜLJENEK FEL ÉS TANÚSÍTSANAK EGYÜTTMŰKÖDŐ MAGATARTÁST!
A védettségi igazolványt minden alkalommal hozzák magukkal!
- maszk használata a könyvtári terekben kötelező mindenki számára! Kézfertőtlenítést ajánljuk a bejáratnál!
- az 1. emeleti olvasószolgálati térben egy időben 4 olvasó tartózkodhat, az előtérben valamint a földszinten biztosítunk várakozásra alkalmas tereket. A földszinti folyóirat olvasóban 1 fő tartózkodhat egy időben, az informatika teremben 2 fő. Az ifjúsági olvasóban 5 fő tartózkodhat egy időben, a mesekuckóban 1 család.
- a 1,5 m távolságtartást egymástól továbbra is kérjük betartani, természetesen családok esetében ezt nem várjuk el.
- változatlanul kérjük a könyvek otthoni karanténba tételét min. 48 órára!
- kérjük az elmaradt tagdíjak befizetését!
- védettségi igazolvánnyal nem rendelkező olvasóinknak átmenetileg biztosítjuk a könyvkapu szolgáltatásunkat, azaz időpont egyeztetéssel továbbra is kérhetnek konkrét vagy ránk bízva szabadon könyveket!
- megkérjük azokat az olvasóinkat, akik betegséget - rosszul létet észlelnek magukon maradjanak távol a könyvtár személyes használatától!

Keddi könyvajánló Csomborné Predács Katalintól:

2019.10.29.

Fredrik Backman:

Amit a fiamnak tudnia kell a világról

„Amikor gyerekünk lesz, az olyan, mintha markológépet próbálnánk vezetni egy porcelánboltban. Begipszelt lábbal. Fordítva felvett símaszkban. Részegen.”

Hogy milyen szülőnek lenni, arról mindenkinek más a véleménye, de azt, hogy a gyereknevelés számos nehézséget, buktatót, vicces és megható fordulatot tartogat, senki sem vitatja.
Fredrik Backman, Az ember, akit Ovénak hívnak szerzője ebben a briliáns kis kötetben éppen ezeket a fordulatokat veszi sorra.
A cím és a címlapfotó mindent elárul. Backman neve pedig garantálja a stílust! A humor és a szeretet járja át minden sorát! Gyermekkorom óta a top 10-ben van egy svéd gyermekvers válogatás. Kívülről tudom szinte valamennyit. Amikor belelapoztam Backman könyvébe, ugyanaz a személyesség, őszinteség, szerethető szókimondás köszönt vissza rám - humorral erősen fűszerezve. Nem tudtam letenni.

Egy kis „kóstoló” a kötetből:
Mikor az anyukád csinált neked reggelit, a konyha utána úgy nézett ki, mint egy takarítószer-reklám. Mikor én csináltam, úgy nézett ki, mint a Doom 3. Valaki valamit elhallgat előlem, úgy érzem.
Megj.: A Doom 3 egy sci-fi környezetű, túlélőhorror-szerű, FPS stílusú videójáték :)

Egy másik:
Nos. Nem azt mondom, hogy muszáj fociznod. Dehogy muszáj. Nem leszek olyan apa, aki ott áll a lelátón, ordít, ésatöbbi. Én csak annyit mondok, hogy egyszerűbb lesz az életed, ha focizol. A környezeted nem fog annyira csesztetni… Figyu, nem is kell játszanod, oké? Elég ha csak szereted nézni. Így egy lehetsz a bandából. Elfogadnak.