A könyvtár használat feltételei

- védettségi igazolvánnyal rendelkezőket tudunk fogadni, és ezt fényképes igazolvánnyal igazolni is kell a bejáratnál.
- 18 év alatti kiskorúakat védettségi igazolvánnyal rendelkező szülővel (illetve akivel a szülő megbízza a kíséretet : nagyszülő, rokon) fogadunk.
KÉRJÜK ERRE KÉSZÜLJENEK FEL ÉS TANÚSÍTSANAK EGYÜTTMŰKÖDŐ MAGATARTÁST!
A védettségi igazolványt minden alkalommal hozzák magukkal!
- maszk használata a könyvtári terekben kötelező mindenki számára! Kézfertőtlenítést ajánljuk a bejáratnál!
- az 1. emeleti olvasószolgálati térben egy időben 4 olvasó tartózkodhat, az előtérben valamint a földszinten biztosítunk várakozásra alkalmas tereket. A földszinti folyóirat olvasóban 1 fő tartózkodhat egy időben, az informatika teremben 2 fő. Az ifjúsági olvasóban 5 fő tartózkodhat egy időben, a mesekuckóban 1 család.
- a 1,5 m távolságtartást egymástól továbbra is kérjük betartani, természetesen családok esetében ezt nem várjuk el.
- változatlanul kérjük a könyvek otthoni karanténba tételét min. 48 órára!
- kérjük az elmaradt tagdíjak befizetését!
- védettségi igazolvánnyal nem rendelkező olvasóinknak átmenetileg biztosítjuk a könyvkapu szolgáltatásunkat, azaz időpont egyeztetéssel továbbra is kérhetnek konkrét vagy ránk bízva szabadon könyveket!
- megkérjük azokat az olvasóinkat, akik betegséget - rosszul létet észlelnek magukon maradjanak távol a könyvtár személyes használatától!

 

Keddi könyvajánló Csomborné Predács Katalintól:

 BERNÁTH CSILLA:

Horgolt mesék Zölderdőből

Különleges könyv került a könyvtár állományába. Horgolókönyv a felnőtteknek és mesekönyv a gyerekeknek - egyben. Az igényes kivitelű, a munkafázisokat apró részletességgel leíró nagyon jól áttekinthető szakkönyv azoknak a felnőtteknek (szülőknek, nagyszülőknek) ad játékötleteket, akik jó kézügyességgel, idővel és türelemmel rendelkeznek. (Sajnos elengedhetetlen némi horgolási gyakorlat, csak hogy értsék az ilyen kifejezéseket, mint magic ring, kúszószem, félpálca stb.)
Az erdő és a mező állatai elevenednek meg először a könyv lapjain, majd az ügyes kezeknek köszönhetően a gyerekek játékbirodalmában, mert „ahol a fonal véget ér, ott kezdődik a játék.”

Minden figurához tartozik egy kedves kis mese is. Ahogy Lázár Ervin hőseinek a Négyszögletű kerek erdő, úgy Csilla állatkáinak a Zölderdő nyújt védelmező otthont. A Zölderdőben az Erdők Kicsiny Tündérkéje kalauzol bennünket. Ő mutatja be az itt élő állatokat, Schnell Tamás (TomQuick Fotográfia) pedig a fotóin megjeleníti azokat: a vadmacskát, a vadmalacot, a mosómedvét, a mackót, az egeret, a rókát, a sünit, a mókust, a nyuszikat, az őzgidát és az unikornist.

Hogy kerül unikornis a zölderdőbe? A könyvben erre is fény derül!