A könyvtár használat feltételei

- védettségi igazolvánnyal rendelkezőket tudunk fogadni, és ezt fényképes igazolvánnyal igazolni is kell a bejáratnál.
- 18 év alatti kiskorúakat védettségi igazolvánnyal rendelkező szülővel (illetve akivel a szülő megbízza a kíséretet : nagyszülő, rokon) fogadunk.
KÉRJÜK ERRE KÉSZÜLJENEK FEL ÉS TANÚSÍTSANAK EGYÜTTMŰKÖDŐ MAGATARTÁST!
A védettségi igazolványt minden alkalommal hozzák magukkal!
- maszk használata a könyvtári terekben kötelező mindenki számára! Kézfertőtlenítést ajánljuk a bejáratnál!
- az 1. emeleti olvasószolgálati térben egy időben 4 olvasó tartózkodhat, az előtérben valamint a földszinten biztosítunk várakozásra alkalmas tereket. A földszinti folyóirat olvasóban 1 fő tartózkodhat egy időben, az informatika teremben 2 fő. Az ifjúsági olvasóban 5 fő tartózkodhat egy időben, a mesekuckóban 1 család.
- a 1,5 m távolságtartást egymástól továbbra is kérjük betartani, természetesen családok esetében ezt nem várjuk el.
- változatlanul kérjük a könyvek otthoni karanténba tételét min. 48 órára!
- kérjük az elmaradt tagdíjak befizetését!
- védettségi igazolvánnyal nem rendelkező olvasóinknak átmenetileg biztosítjuk a könyvkapu szolgáltatásunkat, azaz időpont egyeztetéssel továbbra is kérhetnek konkrét vagy ránk bízva szabadon könyveket!
- megkérjük azokat az olvasóinkat, akik betegséget - rosszul létet észlelnek magukon maradjanak távol a könyvtár személyes használatától!

Keddi könyvajánló Csomborné Predács Katalintól!

 

Anna Ekberg:

 

KÉTSÉG

Az Animus Kiadó új krimisorozatot indított Sárga könyvek néven, amelyek attól különböznek a skandináv krimiktől, hogy kevésbé borongósak és véresek. E sorozat egyik kötete a Kétség. Anna Ekberg írói álnév, egy férfi szerzőpárost takar, akik korábban már számos forgatókönyvet írtak.
Louise ​boldogan él Joachimmal, író szerelmével Christianso szigetén, ahol egy kis kávézót vezet. Egy nyári napon megjelenik náluk egy férfi, és azt állítja, hogy Louisét valójában Helenének hívják, és az ő felesége. A nő teljesen értetlenül áll a helyzet előtt, ami a férfi makacssága miatt kissé elmérgesedik, ezért a rendőrséget is kihívják. A folytatásban egy nagyon szövevényes, izgalmas történet bontakozik ki családról, pénzsóvárságról, hazugságokról, gyilkosságról és szerelemről.
A könyv végig olvasmányos és fordulatokban gazdag, sok tekintetben túltesz egy szokványos skandináv krimin. Az írópáros ügyesen szerkesztett krimijében Joachim és Helene történetszála is egyformán izgalmas. Míg Joachim sötét lebujokban, kétes alakok között próbálja felderíteni az igazságot, Helene a saját háza táján kutakodik, hogy megtudja, kicsoda is valójában, és mit akarnak tőle azok az emberek, akik a családjának hívják magukat. Ilyen vagy olyan módon, de minden esemény ugyanazon bűnügyi szálhoz fűződik, nincsenek felesleges, sallangos mellékszálak. Joachim és Helene két külön szálon nyomoznak, de ezek természetesen majd összeérnek.

Nem egy ponton beteg és kegyetlen a történet, de akik szeretnek kissé elidőzni egy-egy eseményen, akik szeretnek belelátni a szereplők fejébe, azoknak garantáltan izgalmas olvasmány lesz a Kétség.