Keddi könyvajánló Winternitz Dórától:

               Winston Graham : Ross Poldark - A Poldark család 1.

Winston Graham nagyívű családtörténete mindmáig magával ragadja az olvasókat. A regény történelmi hangulata erős,
kiváló a korszakrajz, és lebilincselőek az események .

Az amerikai függetlenségi háború vérzivatarából szülőföldjére, Cornwallba hazatérő főhős alig várja, hogy viszontláthassa szeretteit. Öröme nem sokáig tart: édesapja meghalt, a családi birtok ebek harmincadjára jutott, kedvese eljegyezte magát Ross unokatestvérével, Francis Poldarkkal. A környék keservesen tengődő bányászai és gazdálkodói iránti együttérzése azonban arra indítja Poldarkot, hogy magához vegyen egy vásártéri csetepatéból megmentett, kiéhezett teremtést - ezzel a cselekedetével pedig végérvényesen megváltoztatja életüket . Kettejük története nem egy nagy, romantikus szerelem, hanem egy évek alatt kialakuló, folyamatosan mélyülő társulás. Talán Demelza az, aki jobban szereti a másikat, de itt még nincsenek ebből gondok. Kifejezetten szívderítő, ahogy egymásba kapaszkodnak és elkezdenek közös életet építeni maguknak.
A Poldark család több kötetnyi regényfolyam , néhány éve készült belőle egy sikeres sorozat, amit már magyarul is lehet követni.
Sokan szeretik, így a Könyvmolyképző belevágott a regénykiadásba is . Az első kötetet már megtalálhatják Olvasóink nálunk is.